Ramp of crisis
Brabant Alert bij incidenten en crises in jouw omgeving
Het is soms moeilijk om betrouwbare informatie te vinden tijdens een incident in je omgeving. De website BrabantAlert.nl informeert je bij grote incidenten, rampen en crises in de gemeenten in Oost-Brabant. Én geeft informatie over hoe je jezelf beter kunt voorbereiden op rampen, crises en risico’s.
Welke informatie vind ik er?
Is er een incident bij je in de buurt? Hoor je veel sirenes en wil je weten wat er aan de hand is? Bij grote incidenten, rampen en crisis komt er een melding op de homepagina van BrabantAlert.nl. In de melding lees je wat er aan de hand is en wat je zelf kunt doen. In de melding wordt regelmatig nieuwe informatie toegevoegd als de situatie verandert. Ook als er een NL-alert uitgaat, lees je op BrabantAlert.nl meer informatie.
Wil je je voorbereiden op een risico, bijvoorbeeld een heftige storm of de uitval van elektriciteit of een ramp of crisis? Ook dan kun je terecht op de website van Brabant Alert. Je vind er informatie over hoe je je voor kunt bereiden en wat de overheid doet.
Wie zit er achter deze website?
Brabant Alert is een initiatief van de Veiligheidsregio's Brabant-Noord, Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost, de brandweer, de GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) en alle gemeenten in Oost-Brabant. De website is bedoeld voor de inwoners, bedrijven en instellingen en de media in deze veiligheidsregio's.
NL Alert
De overheid informeert u via NL-alert over een noodsituatie in uw directe omgeving. U krijgt dan een bericht op uw mobiele telefoon. In dit bericht staat wat er aan de hand is en wat u het beste kunt doen. NL-Alert is een extra alarmmiddel.
Denk Vooruit
We leven in een onvoorspelbare tijd. Toch vertrouwen we op alledaagse voorzieningen zoals de beschikbaarheid van stroom, water en volle schappen in de winkels. In extreme situaties kun je zo maar zonder komen te zitten, en kan de juiste hulp langer op zich laten wachten.
Het is belangrijk om voorbereid te zijn op situaties van langdurige uitval, zoals elektriciteit, drinkwater of internet. Dit vraagt actie van iedereen. Van de overheid, maar ook van jou en je omgeving. Bereid je daarom nu voor; doorloop het stappenplan en stel je noodpakket samen.
Meer informatie vindt u op www.denkvooruit.nl.