Wil en Ans van Gorp-Bennenbroek

Gezamenlijke verdiensten van dhr. en mevr. van Gorp-Bennenbroek

Mantelzorgers 2000 – heden

  • Dhr en mevr van Gorp kregen al vrij vroeg in hun leven te maken met meerdere vrienden, die ernstig ziek werden. Bij drie verschillenden echtparen boden zij hun hulp aan. Bij sommigen spreken we over een duur van vele jaren.
  • Zij bezochten een vriendin elke week in het revalidatiecentrum, gedurende acht maanden. Daarnaast bezochten zij de echtgenoot van de vriendin meerdere malen per week om te helpen met allerlei zaken, en vooral ook om hem te steunen.
  • Zij vervoeren en begeleiden deze mensen naar het ziekenhuis voor bestralingen en andere behandelingen. Daarnaast rijden zij mevrouw 2x per week naar therapie en doen zij 1 a 2 keer per week de boodschappen of doen klusjes. Inmiddels is de echtgenoot in een verpleeghuis opgenomen, en bezoeken zij hem standaard iedere week.
  • Bij een echtpaar waarbij beide echtelieden door kanker werden getroffen hebben zij gedurende zeven jaren ondersteuning geboden. Zij boden zowel praktische hulp, zoals het vervoer naar ziekenhuizen voor bestralingen en chemokuren, of het doen van klussen in huis, maar zeker ook door het bieden van een luisterend oor. Bij ziekte en verdriet staan zij klaar om waar mogelijk verlichting te bieden.
  • Voor een ander bevriend echtpaar hebben zij van 2000 tot 2019 op verschillende momenten hulp geboden. De intensiviteit van de mantelzorg verschilde per periode. In rustige tijden soms 5 uur per maand en in moeilijke tijden wel 12 tot 16 uur per week.
  • Bij dhr van Gorp uitte zijn zorg in het praktische handelen. Vanaf het moment dat de vriend in het Antonie van Leeuwenhoek onder behandeling kwam is dhr Van Gorp gaan chauffeuren. Maandelijks reed hij het echtpaar naar de controles van Eindhoven naar Amsterdam. Zeker als er een operatie of behandelplan zou worden besproken ging hij mee. Daarnaast heeft hij ook veel werkzaamheden in en rondom het huis op zich genomen. Meerdere uren heeft hij in de tuin gewerkt, de kozijnen geschilderd en geholpen daar waar kan.
  • Mevrouw van Gorp was er vaak om psychische bijstand te geven, te zorgen voor de ander en het dan gezellig te maken. Soms was er gewoon zijn, meer dan genoeg.
  • Toen de vrouw van het echtpaar niet meer alleen kon zijn vanwege haar groeiende hersentumor, is vooral mevrouw Bennenbroek veel langs geweest. Met veel respect en zorg heeft ze mevrouw wekelijks 3-4 dagdelen verzorgd. Ze pakte huishoudelijke taken op, maar ook hadden zij gesprekken over het naderende levenseinde.

Verdiensten van mevrouw van Gorp-Bennenbroek

Kassamedewerker Dorpswinkel Sterksel 2015 – heden

  • Deze dorpswinkel, die functioneert onder de vlag van een coöperatie, zorgt voor leefbaarheid in het dorp en wordt onder meer gerund door een groot team van vrijwilligers. Als kassamedewerker heeft mevrouw van Gorp altijd een luisterend oor en een vriendelijk woord voor elke klant.

Gastvrouw bij de Lichtstad Revue 2014 - 2019 

  • Mevrouw van Gorp was als gastvrouw actief bij ontvangst van de gasten in het theater en het uitdelen van programmaboekjes. Met creatieve ideeën droeg zij bij aan de totstandkoming van kleding en decorstukken. 

Verdiensten van de heer van Gorp

Vrijwilliger bij Tennisvereniging Heeze 1998 – heden

  • Dhr. van Gorp zet zich in voor de vereniging door mee te draaien in de bardiensten, het vegen van de binnen- en buitenbanen en het verrichten van reparaties en onderhoud aan het tennispark. Verder heeft hij veel bijgedragen aan de verbouwing van het clubhuis.

Vrijwilliger bij de Lichtstad Revue 2014 – 2019

  • Dhr. van Gorp was actief bij het opbouwen en afbreken van het decor en het verzorgen van licht en geluid bij de voorstellingen in theaters en hij verleende hand- en spandiensten bij evenementen.